Workshop irisfotografie

Irisfotografie is het fotograferen van de iris. De iris is het gekleurde gedeelte van het oog. In de iris zitten heel veel details en dat kunnen we met behulp van een macrolens het beste vastleggen. Irisfotografie is dus eigenlijk een vorm van macrofotografie. Het is niet de gemakkelijkste soort fotografie. Je kunt tegen de nodige problemen aanlopen. Hoe zorg je bijvoorbeeld dat je geen bewegingsonscherpte hebt? Of hoe voorkom je dat je allerlei reflecties in de iris ziet? Hoe zorg je dat de foto goed scherp is én genoeg scherptediepte heeft? Hoe pas je de grootte van de pupil aan? Het antwoord op deze vragen leer je tijdens de workshop. Tijd: deze 3 uur durende workshop begint op de vrijdagavond om 19.00 uur en duurt tot 22.00 uur en in het weekend begint de workshop om 14.30 uur en duurt tot 17.30 uur.
Kosten: de kosten voor deze workshop bedragen 99,00 Euro dit is incl. BTW, studiohuur, koffie, thee of fris met wat lekkers en een syllabus.
Groepsgrootte: er kunnen maximaal 6 mensen per keer deelnemen.

 Iris selfie - Irisfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie

 

Indeling: Onder het genot van een kopje koffie of thee bespreken we eerst de theorie van irisfotografie. Daarna gaan jullie in tweetallen irisfoto’s maken. En tot slot gaan we de gemaakte foto’s bewerken in Photoshop. Uiteraard is er volop mogelijkheid om vragen te stellen. Belangrijk:

  • Je hebt een basiskennis van fotografie nodig, maar deze hoeft nog niet vergevorderd te zijn.
  • Je dient in het bezit te zijn van een fotocamera met het liefst een macrolens en anders een lens met een macrogedeelte, extender, tussenringen of voorzetlenzen of een telelens.
  • Heb je een reportageflitser met triggerset, neem deze dan zeker mee. Heb je dit niet, neem dan een sterke (zak)lamp mee.
  • Voor 2 Canon gebruikers is er de mogelijkheid om een flitser met triggersetje te huren.
  • Neem volle batterijen en lege geheugenkaartjes mee!
  • Neem een camera statief mee.
  • Voor het stukje nabewerking heb je een laptop nodig met Photoshop of je gebruikt het gratis online bewerkingsprogramma Photopea.com (er is wifi in de studio aanwezig).
  • de workshop vindt plaats in de fotostudio van Wolves fotografie / de lesruimte van KOM FOTOGRAFEREN (Ondernemingsweg 13, 2404 HM Alphen aan den Rijn).
  • de workshop gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen.

Agenda Workshop irisfotografie 2022

zondag

29 mei 2022