highspeed-fotografie.nl

High speed fotografie is een vorm van fotograferen die ik zelf erg leuk vind en waar ik mij steeds meer in aan het specialiseren ben. Het gaat om het vastleggen van snelle bewegingen die normaal niet met het blote oog in detail te zien zijn door hun snelheid. Te denken valt aan knappende ballonnen, kapot geschoten glazen, kerstballen en andere voorwerpen.

Op 7 februari 2015 gaf ik mijn eerste officiële workshop high speed fotografie en dit was een groot succes! Door het enthousiasme van de cursisten, de vele lovende reacties op mijn high speed foto’s en de relatieve onbekendheid bij het grote publiek, heb ik besloten om een website speciaal over dit onderwerp te bouwen. Deze website heeft de voor de hand liggende naam “High speed fotografie” en laat mijn eigen high speed foto’s zien. Deze foto’s waren ook al te zien in mijn portfolio op de website van Wolves fotografie, echter leek het mij leuk om alles te bundelen. En exact om die reden is ook de workshop high speed fotografie op deze nieuwe website te vinden. Dit is natuurlijk dezelfde workshop als hier op de website wordt aangeboden.

Kapot geschoten kerstballen met zout gevuld - High speed fotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie

Ook druppelfotografie valt onder high speed fotografie. Nu is er bij druppelfotografie een duidelijk tweedeling in het niveau:

  • het basisniveau (kroontjes, staande druppels en enkele druppels) en
  • het gevorderde niveau (botsingen, parapluutjes en ingewikkeldere figuren).

Op dit moment ben ik mij nog niet aan het verdiepen in het gevorderde niveau (het staat wel in de planning, maar niet voor de heel nabije toekomst). Ik fotografeer nu vooral de kroontjes en staande druppels. Dit vind ik niet bijzonder genoeg voor op de website, maar wanneer ik mij ga bezig houden met het gevorderde niveau, zal ik ook de druppelfotografie opnemen op de nieuwe website High speed fotografie.

Een kroontje - Druppelfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie