Privéles basis fotobewerking Photoshop

Het is mogelijk om bij KOM FOTOGRAFEREN een privéles(sen) te boeken waarin u de basis van de fotobewerking leert. Het fotobewerkingsprogramma dat voor de les wordt gebruikt is Adobe Photoshop. Mocht u zelf geen Photoshop bezitten, dan kunt u een gratis trial-versie downloaden via de website van Adobe.

U leert, op uw eigen computer of laptop, hoe u de door u gemaakte foto’s op uw computer kunt zetten. Vervolgens gaan we aan de slag met de basis fotobewerking. U leert bijvoorbeeld het contrast en de helderheid te wijzigen, de kleur van de foto aan te passen, de horizon recht te zetten en u leert een mooie uitsnede te maken. U leert stofjes te verwijderen en hoe u de foto moet verscherpen. Vervolgens leert u welke kwaliteit en afbeeldingsgrootte het beste is voor het plaatsen van foto’s op internet en welke u kunt kiezen voor het laten afdrukken van uw foto’s. Tevens wordt er uitgelegd wat het verschil tussen een JPG- en een TIFF-bestand is en wanneer u het beste welke kunt kiezen en waarom.

Het programma voor deze basis fotobewerkingsles staat vast. Echter gaat het hier wel om een privéles, dus als u extra onderwerpen wilt behandelen, dan is dit uiteraard mogelijk. Mede om deze reden, maar vooral omdat de ene persoon de andere niet is wanneer het om fotobewerking gaat, staat er geen vaste tijd voor deze les en daarmee ook geen vast bedrag. De kosten worden gewoon volgens het standaard tarief voor privéles berekend en dat bedraagt € 55,00 per uur. Wilt u met twee personen komen, dan krijgt de tweede persoon 50% korting en betaald slechts € 27,50 Euro per uur. De minimaal te boeken tijdsduur is 1 uur. Dit uur is te verlengen met eenheden van 15 minuten. U kunt in de meeste gevallen op het moment zelf beslissen of u de les wil verlengen.

Op het aanmeldingsformulier kunt u bij “opmerkingen” aangeven of u de privéles bij KOM FOTOGRAFEREN wilt volgen of op een locatie van uw keuze. Bij locaties buiten Alphen aan den Rijn wordt echter wel een reiskostenvergoeding van 0,47 Euro/km gerekend. Dit is een reistijd- en kilometervergoeding ineen.