Privé-les basis fotobewerking RAW-converter

Het is mogelijk om bij KOM FOTOGRAFEREN een privéles(sen) te boeken waarin u de basis van de fotobewerking met een RAW-converter leert. Het fotobewerkingsprogramma dat voor de les wordt gebruikt is de RAW-converter van Adobe ACR ( = Adobe Camera RAW). ACR krijgt u automatisch bij Adobe Photoshop. Mocht u zelf geen Photoshop bezitten, dan kunt u een gratis trial-versie downloaden via de website van Adobe. Speciaal voor de Canon bezitters is er ook de mogelijkheid om de RAW-converter van Canon DPP ( = Digital Photo Professional) te gebruiken. DPP treft u aan op de software CD-Rom welke u bij uw camera heeft ontvangen. Na het installeren is het wel verstandig om even naar de website van Canon voor een update van DPP.

U leert, op uw eigen computer of laptop, hoe u de door u gemaakte foto’s op uw computer kunt zetten. Vervolgens gaan we aan de slag met de bewerking van uw RAW-bestanden. U leert de belichting en de witbalans aan te passen, het contrast en de hooglichten en schaduwen te optimaliseren, de horizon recht te zetten en u leert een mooie uitsnede te maken. U leert hoe u de foto moet verscherpen en hoe u deze tot slot moet converteren naar een JPG- of TIFF-bestand. Uiteraard leert u eerst wat het verschil tussen beide bestandsformaten is en wanneer u het beste welke kunt kiezen en waarom.

Het programma voor deze basis fotobewerkingsles met de RAW-converter staat vast. Echter gaat het hier wel om een privéles, dus als u extra onderwerpen wilt behandelen, dan is dit uiteraard mogelijk. Mede om deze reden, maar vooral omdat de ene persoon de andere niet is wanneer het om fotobewerking gaat, staat er geen vaste tijd voor deze les en daarmee ook geen vast bedrag. De kosten worden gewoon volgens het standaard tarief voor privéles berekend en dat bedraagt € 50,00 per uur. Wilt u met twee personen komen, dan krijgt de tweede persoon 50% korting en betaald slechts € 25,00 Euro per uur. De minimaal te boeken tijdsduur is 1 uur. Dit uur is te verlengen met eenheden van 15 minuten. U kunt in de meeste gevallen op het moment zelf beslissen of u de les wil verlengen.

Op het aanmeldingsformulier kunt u bij “opmerkingen” aangeven of u de privéles bij KOM FOTOGRAFEREN wilt volgen of op een locatie van uw keuze. Bij locaties buiten Alphen aan den Rijn wordt echter wel een reiskostenvergoeding van 0,47 Euro/km gerekend. Dit is een reistijd- en kilometervergoeding ineen.