Cursus digitale fotografie voor beginners!

KOM FOTOGRAFEREN organiseert een avondcursus digitale fotografie voor beginners:

Wil je meer creativiteit uit je camera halen en met plezier mooie foto’s maken? Zijn termen als diafragma, sluitertijd en scherptediepte echter abracadabra voor je? Wil je niet teveel theorie in één keer te verwerken krijgen, maar in een rustig tempo je kennis opbouwen? Dan is de cursus digitale fotografie voor beginners iets voor jou.

De cursus bestaat uit 9 lessen van ieder 2 uur. De lessen vinden plaats om de week op maandag- respectievelijk woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur. Er is gekozen voor 1 les in de 14 dagen zodat er genoeg tijd is om de theorie te laten bezinken en de thuisopdrachten uit te voeren. De kosten voor de cursus bedragen € 275,00 dit is incl. consumptie en uitgebreide syllabus. De cursus grootte bedraagt maximaal 8 deelnemers, zodat een ieder genoeg persoonlijke aandacht kan krijgen.

Tevens is er nog de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief, slechts 75 Euro, de workshop fotograferen in Vogelpark Avifauna bij te wonen als een optionele praktijkdag. Voor meer info en de aanmelding voor deze workshop/praktijkdag, klik hier.

Les indeling:

De eerste les is een kennismakingsles. We maken deze les al wel een begin met de theorie en jullie krijgen een thuisopdracht mee. Alle volgende lessen bestaan uit het bekijken en bespreken van de gemaakte thuisopdrachten, een nieuw stukje theorie en één of meerdere nieuwe thuisopdrachten. Soms doen we een praktijkoefening tussendoor en er is ook minimaal 1 les die we helemaal aan de praktijk gaan besteden. Natuurlijk kunnen jullie altijd jullie vragen stellen! Aan het eind van de cursus weten jullie de basistheorie en hebben jullie zelf, door de gemaakte opdrachten, foto’s die deze theorie nog meer verduidelijken.

Een greep uit de diverse onderwerpen die aan de orde komen:

 • compositie
 • ISO-waarden
 • sluitertijd
 • diafragma
 • bewegingen
 • scherpstellen
 • belichtingscorrectie
 • witbalans
 • en nog veel meer!
Zoë - 11 weken oud - Oudduitse Herder - Ellen Reus - Wolves fotografie


Belangrijk:

 • Je hoeft helemaal geen kennis van fotografie te hebben, dit is een echte beginners cursus.
 • Deze cursus is vooral geschikt voor deelnemers met een digitale spiegelreflexcamera, systeemcamera of hybride/brug camera (dit is een uitgebreide compactcamera). Wanneer je echter wilt deelnemen met een minder uitgebreide compactcamera, ben je wel van harte welkom.
 • Ben je in het bezit van een statief en/of een externe flitser, neem deze dan mee (in de fotografie geldt altijd “beter mee verlegen dan om verlegen”).
 • De cursus vindt plaats in de lesruimte van KOM FOTOGRAFEREN.

Wanneer je twijfelt of deze cursus de juiste lesmethode voor jou is om te leren fotograferen, klik dan hier: Welke lesmethode is het meest geschikt voor mij?

Agenda Cursus beginners 2022

Najaarscursus maandag
22 augustus, 5 september, 19 september, dinsdag 4 oktober, 17 oktober, 31 oktober, 14 november, 28 november en 12 december.

Najaarscursus woensdag
24 augustus, 7 september, 21 september, 5 oktober, 19 oktober, 2 november, 16 november, 30 november en 14 december.

Voorjaarscursus woensdag
9 maart, 23 maart, 6 april, 20 april, vrijdag 6 mei, 18 mei, 1 juni, 15 juni en 29 juni.

  Voornaam (verplicht):

  Achternaam (verplicht):

  Geslacht:

  ManVrouw  

  Straatnaam & huisnr.+toev. (verplicht):

  Postcode (verplicht):

  Plaatsnaam (verplicht):

  Telefoon (verplicht):

  E-mail (verplicht):

  Merk en model camera:

  Soort camera:

  Ik wil mij aanmelden voor de:

  Gewenste startdatum (dd-mm-jjjj):

  Opmerking of nadere omschrijving van uw wensen:

  Algemene voorwaarden fotografielessen
  Ja, ik ben akkoord met de algemene voorwaarden
  Privacyverklaring KOM FOTOGRAFEREN
  Ja, ik ben akkoord met de privacyverklaring

  Klik hier om naar de top van de pagina te gaan.