Jaarcursus blijven fotograferen

Wanneer je een cursus fotografie volgt, ben je lekker bezig met de lesstof. Je pakt vaak je camera om een foto te maken. Al is het maar voor je huiswerkopdrachten. Is de cursus echter afgelopen, dan is het soms moeilijker om jezelf te motiveren om door te gaan met fotograferen. Veel mensen hebben een druk bestaan en als er geen “moeten” meer achter zit in de vorm van de huiswerkopdrachten, gunnen ze zichzelf vaak de tijd niet om met de camera op stap te gaan. Bij mensen die wel tijd genoeg hebben om te fotograferen, ontbreekt het soms aan inspiratie en ook dan kan het fotograferen naar de achtergrond verdwijnen. In beide situaties is dat erg jammer, want in de periode na de cursus is het juist heel belangrijk om bezig te blijven met fotograferen. Pas als je met enige regelmaat fotografeert, oftewel de spreekwoordelijke km’s gaat maken, zul je merken dat de theorie helemaal eigen wordt en het instellen van je camera een automatisme gaat worden.

Voor wie is deze cursus blijven fotograferen geschikt?Het oog van een groene leguaan - Reptielen- en Amfibieënfotografie - dierfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie Dierfotografie

De cursus is speciaal bedoelt voor cursisten die al eerder één of meerdere workshop(s) en/of cursus(sen) digitale fotografie hebben gevolgd of voor cursisten die zich op een andere manier de basistechnieken van de fotografie eigen hebben gemaakt. Je weet hoe je diafragma, sluitertijd en ISO-waarde instelt op je camera, je kunt goed scherpstellen en je weet wat belichtingscorrectie, het plussen en minnen, betekend. Je vindt het leuk om fotografie-opdrachten te krijgen en deze klassikaal te bespreken.

Wanneer je de basistechniek nog niet (goed genoeg) beheerst, dan adviseer ik je om eerst de workshop of cursus digitale fotografie voor beginners! te volgen.

Het oog van een rode baardegaam - Reptielen- en Amfibieënfotografie - dierfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie DierfotografieWat krijg je bij de jaarcursus?

 • 1x per maand een lesavond van 2 uur gedurende 1 jaar. De avondlessen starten om 20.00 uur en duren tot 22.00 uur.
 • veel verschillende soorten fotografie-opdrachten die je al dan niet in groepsverband kunt maken.
 • het klassikaal bespreken van de gemaakte foto’s.
 • deelname aan de praktijkdagen “fotograferen in Vogelpark Avifauna” en “workshop dierentuin fotografie – Landgoed Hoenderdaell” tegen het speciale cursistentarief van 75 cq 85 Euro per dag.
 • 10% korting op alle overige workshops en cursussen van KOM FOTOGRAFEREN in het jaar dat je deze cursus volgt. Dit geldt ook voor de eigen studio fotoshoots met mentor.
 • Een besloten gedeelte op forum KOM FOTOGRAFEREN waar je je foto’s met je medecursisten kunt delen, waar je vragen kunt stellen en waar leuke fotografie uitjes en evenementen met elkaar gedeeld kunnen worden.

Waar wordt de cursus gehouden?

De jaarcursus vindt plaats in de lesruimte van KOM FOTOGRAFEREN (Ondernemingsweg 13, 2404 HM Alphen aan den Rijn).

Wat zijn de kosten?

De kosten voor de jaarcursus inclusief consumpties, BTW en alle kortingen bedragen 315 Euro.Haasje in grote handen - Knaagdierenfotografie - Dierenfotografie - Door: Ellen Reus - www.wolves-fotografie.nl

Kernpunten voor deze jaarcursus zijn:

 • Ervaring krijgen (km’s maken!)
 • Inspiratie opdoen
 • Creatief denken
 • Leuke opdrachten
 • Gezelligheid
 • Samen leren
 • Bezig blijven met fotograferen!!

Agenda Jaarcursus blijven fotograferen

De lesavonden vinden plaats op de laatste donderdagavond van elke maand. In overleg met de cursisten kan hier van afgeweken worden en kan er bijvoorbeeld ook ’s middags lesgegeven worden.

 

Belangrijk: bij deze cursus is het mogelijk om op een willekeurig moment in te stromen!!
Je hoeft dus niet te wachten, maar kunt gelijk gezellig mee doen!!