Portfolio review

Het is ook mogelijk om bij KOM FOTOGRAFEREN je (professionele) portfolio te laten reviewen. Ik bekijk je digitale of papieren portfolio uitgebreid en geef je hierna advies. Het zou kunnen dat dat advies inhoudt dat sommige foto’s beter niet in je portfolio geplaatst kunnen worden, maar het kan ook zijn dat de volgorde of de manier waarop je je foto’s laat zien verbeterd kan worden. Bij sommige foto’s komen misschien wat bewerk tips en andere zijn misschien al helemaal perfect. Uiteraard geef ik al het advies opbouwend en is het er enkel op gericht om jou nog beter tot je recht te laten komen als fotograaf.

Wat is precies een portfolio?
Een portfolio is een overzicht van je beste werk. Je gebruikt dit om andere te overtuigen om met jou te gaan samenwerken (bijvoorbeeld een model en een visagist bij een portretshoot) of om potentiële klanten te overtuigen dat zij jou moeten kiezen als fotograaf voor hun opdracht. Ook kun je het portfolio gebruiken om enkel je werk aan andere te laten zien.

Voor wie is dit portfolio review bedoeld?
Het portfolio review is speciaal opgezet voor beginnende beroepsfotografen en enthousiaste hobby fotograaf die graag hun werk aan andere laten zien op een zo professioneel mogelijke manier.

Telefonisch of in de studio:
Het review kan bij een digitaal portfolio behalve in het leslokaal van KOM FOTOGRAFEREN ook telefonisch plaatsvinden! Op deze manier kun je ook wanneer je niet de mogelijkheid hebt om langs te komen, toch gebruik maken van het portfolio review.

Voorbereiding:
Wanneer je je portfolio wilt laten reviewen is een goede voorbereiding heel belangrijk. Kijk eerst zelf nog een keer heel kritisch naar je eigen werk. Zijn er foto’s waarvan je eigenlijk wel weet dat ze niet portfoliowaardig zijn, verwijder deze dan vast. Zijn er foto’s waar je twijfels over hebt, schrijf deze dan op, zodat we ze samen kunnen bespreken. Is de volgorde nog niet optimaal? Pas deze dan alvast aan. Met andere woorden, zorg dat je je portfolio zo geoptimaliseerd mogelijk aanlevert, zodat er geen reviewtijd verloren gaat aan dingen die je eigenlijk zelf al wist.

Nu is het belangrijk dat jij je voorbereidt, maar ook ik wil mij voorbereiden. Ik wil het portfolio eerst op mijn gemak helemaal doornemen en vast wat aantekeningen maken, eer ik begin met het reviewen. Het is immers van belang dat je een goed review krijgt waar je ook echt mee verder kunt komen!

Investering:
Een portfolio review is een investering die zichzelf terug verdient. Wanneer jij immers een goed portfolio hebt, zul je ook sneller klanten krijgen.
De kosten voor het portfolio review bedragen 109 Euro dit is incl. mijn voorbereidingstijd. Wanneer we samen echter langer bezig zijn dan 1,5 uur, dan worden er extra kosten in rekening gebracht à 55 euro per uur.