Workshop high speed fotografie

Highspeedfoto door Ellen Reus - Wolves fotografie

BEKEND VAN “HET PERFECTE PLAATJE” SEIZOEN 5, WAAR IK GAST-JURYLID WAS.

Deze workshop is geschikt voor iedereen met een camera waarop lange sluitertijden zijn in te stellen. Van echte beginner tot professioneel fotograaf, iedereen is welkom en komt gegarandeerd met bijzondere foto’s thuis! En… iedereen kan tegelijk fotograferen, dus je hoeft niet te wachten tussendoor en je hebt van elke onderwerp een foto. En mocht er nu toch iets misgaan waardoor je een foto mist, dan maken we gewoon nog een vergelijkbare foto, geen probleem!

De workshop begint om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur / 18.30 uur. De kosten voor de workshop bedragen € 155,00 dit is incl. consumpties, kogels, pijlen, materiaal en het gebruik van een veiligheidsbril.

Lees verder onder de slideshow!                     

 


Algemeen:

High speed fotografie is een vorm van fotografie die leuk en anders is dan alle andere vormen van fotografie. Diverse voorwerpen (al dan niet gevuld), zoals kerstballen en glazen, worden door middel van een luchtbuks kapot geschoten. Het moment net na de inslag van de kogel gaan we tijdens deze workshop vastleggen. Bewegingen worden bevroren in tijd en geven een beeld dat met het blote oog niet als dusdanig te zien valt. Wanneer je de theorie begrijpt en de juiste apparatuur hebt, is het eigenlijk niet eens moeilijk om mooie foto’s te maken die afwijken van de doorsnee foto’s. Tijdens deze workshop leer je deze theorie en kun je gebruik maken van de benodigde apparatuur!

High speed fotografie - creatieve fotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie

Indeling:

De workshop start onder het genot van een drankje met een korte uitleg over high speed fotografie, de te gebruiken apparatuur en de instellingen van de camera. Veel tijd zullen we hier niet aan besteden, zodat je vooral veel tijd kunt besteden aan het maken van de foto’s. Uiteraard kun je tijdens het fotograferen wel altijd vragen stellen.
Tijdens het praktijkgedeelte zullen, zoals al eerder vermeld, diverse voorwerpen (al dan niet gevuld), zoals kerstballen en glazen, door middel van een luchtbuks kapot geschoten worden. Je kunt deze snelle beweging met je eigen camera vastleggen.

High speed fotografie - creatieve fotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie           High speed fotografie - creatieve fotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie           High speed fotografie - creatieve fotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie           High speed fotografie - creatieve fotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie

Belangrijk:

  • Je hoeft zelf geen bijzondere apparatuur aan te schaffen, het enige dat je mee moet brengen, staat hieronder vermeld.
  • Je hebt een camera nodig waar lange sluitertijden op zijn in te stellen. Bij twijfel kun je het beste vooraf contact opnemen.
  • Neem bij voorkeur een zoomlens mee. Voor een cropcamera is een lens met een brandpuntsafstand tussen de 50 mm en de 150 mm ideaal en voor een fullframe camera is dat tussen de 75 mm en de 225 mm. Zelf gebruik ik altijd mijn 70-200 mm objectief op mijn fullframe camera en bij een cropcamera is de 24-105 mm een goede keuze.
  • Neem vooral een leeg geheugenkaartje, een volle accu en, indien je deze hebt, een volle reserve accu mee.
  • Ben je in het bezit van een statief? Neem deze dan zeker mee. Wanneer je geen statief hebt, probeer er dan één te lenen, want je hebt dit echt nodig tijdens de workshop. Wil je een statief gaan aanschaffen, dan raad ik aan om eerst mijn blog over statieven te lezen.
  • Wanneer je een draadontspanner of afstandsbediening hebt, is het handig wanneer je deze meeneemt. Het gebruik is niet noodzakelijk, maar voor jezelf wel erg makkelijk. Voor de meeste merken camera’s geldt dat er ook draadontspanners van goedkopere merken dan het eigen camera merk te koop zijn. Doorgaans werken deze goedkopere draadontspanners prima.
  • High speed fotografie geeft mooie resultaten, maar is niet geheel zonder risico. Er wordt met een luchtbuks of kruisboog geschoten en een kogel of pijl kan afketsen op het te schieten voorwerp. De voorwerpen spatten in scherven uiteen. Hierdoor bestaat theoretisch de kans dat, ondanks dat je niet heel dichtbij zit, jij of je camera geraakt wordt. Dit klinkt misschien erg verontrustend, maar er is nog nooit iemand ernstig gewond geraakt en er is nog nooit een camera beschadigd geraakt!! Ik vertel je dit alleen aangezien je deelname aan de workshop voor eigen risico is en noch KOM FOTOGRAFEREN, noch mijn assistent, noch ikzelf aansprakelijk gesteld kunnen worden voor eventuele schade.
  • Er komt glas en vocht op de vloer te liggen. Om deze reden zijn stevige schoenen aan te raden.
  • Veiligheidsbrillen worden door mij beschikbaar gesteld tijdens de workshop; je hoeft hier niet zelf voor te zorgen.
  • De workshop wordt gehouden in hetzelfde pand als waar KOM FOTOGRAFEREN zit (Ondernemingsweg 13, 2404 HM Alphen aan den Rijn).

Agenda Workshop high speed fotografie 2022
* Onder voorbehoud van de geldende Corona-regels *

zaterdag 12 maart 2022 – VOL
zaterdag 9 april 2022 – VOL
zaterdag 14 mei 2022 – VOL
zaterdag 11 juni 2022 – VOL
zaterdag 9 juli 2022 – 1 plaats beschikbaar
zaterdag 13 augustus 2022 – door omstandigheden geannuleerd
zaterdag 10 september 2022 – 3 plaatsen beschikbaar
zaterdag 8 oktober 2022 – 3 plaatsen beschikbaar
zaterdag 12 november 2022 – 5 plaatsen beschikbaar
zaterdag 10 december 2022