Workshop kattenfotografie in de studio

Deze praktijkgerichte workshop kattenfotografie in de studio is bedoeld voor cursisten die het leuk vinden om poezenbeesten op de foto te zetten. Zoals elke katteneigenaar zal beamen is een kat anders in gedrag dan een hond. Katten zijn heerlijk eigenwijs. Ze doen wat ze zelf willen en bepalen ook zelf wanneer ze dat willen. Toch kun je een kat best trucjes leren. Daar vertel ik je graag meer over tijdens de workshop. Ik kan je ook leren hoe je dit met je eigen katten kunt aanpakken en hoe je dit kan inzetten om je kat makkelijker te fotograferen.

Maar als ik voor deze workshop alleen maar goed getrainde katten zou gebruiken, dan kun je daarna nog niet aan de slag met het fotograferen van ongetrainde katten. En aangezien de meeste katten ongetraind zijn, zou dat niet opschieten. Met andere woorden: we gebruiken dus “normale” katten die niet speciaal getraind zijn. En ik leer je hoe je deze katten ook mooi op de foto kunt krijgen.
Spriet - Oosterse Korthaar - Kattenfotografie - Dierenfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie

 

Voor deze workshop is een basiskennis fotografie gewenst, maar deze hoeft nog niet vergevorderd te zijn. Voor de meer ervaren of zelfs professionele fotograaf is de workshop echter ook leuk om te volgen, aangezien katten op de foto zetten toch heel wat anders is dan een persoon mooi fotograferen.

Tijd: de workshop begint in het weekend om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur.
Kosten
: de kosten voor de workshop bedragen € 99,00 incl. studiohuur, koffie, thee of fris met wat lekkers, en de aanwezigheid van één of twee poezenmodelletjes.
Groepsgrootte
: de maximale groepsgrootte is bij deze workshop wat kleiner dan normaal, slechts 4 personen kunnen tegelijk deelnemen. Hier heb ik voor gekozen omdat een poezenbeest niet te lang achter elkaar hetzelfde wil doen en ik toch wil dat iedereen genoeg tijd heeft om mooie foto’s van het poezenbeest te maken.

Europese Korthaar - kitten - Kattenfotografie - Dierenfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie

 

Indeling:

De workshop start met de kennismaking met elkaar en met het poezenbeest. Dit doen we uiteraard onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers. Aansluitend gaan we van start met de theorie. Deze bestaat uit een korte uitleg over de opstelling, de camera-instellingen en hoe te zorgen dat je poezenbeesten goed op de foto krijgt. Hierna gaan we het poezenbeest fotograferen.

Tijdens het fotograferen geef ik diverse tips over hoe je de mooiste foto’s kunt krijgen en vertel ik tegen welke problemen je aan kunt lopen, wanneer je poezen gaat fotograferen. Natuurlijk leg ik vervolgens ook uit hoe je het best met deze problemen om kunt gaan.

Tijdens de gehele workshop is er natuurlijk alle mogelijkheid om vragen te stellen!

Belangrijk:

  • je hebt een basiskennis fotografie, maar deze hoeft nog niet vergevorderd te zijn.
  • je dient in het bezit te zijn van een fotocamera welke de studioflitsers kan aansturen. Hiervoor is een hotshoe nodig met een middencontact. (Een hotshoe is de plek bovenop je camera waar je een reportageflitser op kunt schuiven.) Oudere Sony camera’s hebben doorgaans wel een hotshoe, maar geen middencontact. Dit is echter geen probleem, want voor deze camera’s is een adapter aanwezig. Heb je een camera van een ander merk en weet je niet of deze geschikt is, vermeld dit dan a.u.b. op het aanmeldingsformulier, zodat ik dit van tevoren voor je kan controleren.
  • neem volle batterijen en lege geheugenkaartjes mee!
  • de workshop wordt gehouden in de fotostudio van Wolves fotografie / de lesruimte van KOM FOTOGRAFEREN (Ondernemingsweg 13, 2404 HM Alphen aan den Rijn).

Agenda Workshop kattenfotografie in de studio 2022

zaterdag 28 mei 2022 (waarschijnlijk zijn er ook kittens aanwezig als model!)