Workshop Light Painting

Workshop light paintingLichttunnel


Deze workshop is geschikt voor iedereen die een camera heeft waarop lange sluitertijden zijn in te stellen. Het is een praktijkgerichte workshop en we kunnen garanderen dat iedereen met bijzondere foto’s thuis zal komen.
De workshop begint om 20.00 uur en duurt tot 23.00 uur. De kosten voor de workshop bedragen € 80,00 dit is incl. schriftelijke informatie en warme chocomel. De locatie van de workshop is naar keuze in Alphen aan den Rijn of in Spijkenisse en de workshop wordt gegeven in samenwerking met Remco van den Berg.


Algemeen:

Light painting oftewel lichteffecten maken en fotograferen is een vorm van nachtfotografie die voor veel mensen nog wat onbekend is. Het is echter leuk om te doen en wanneer de basis goed duidelijk is, is het steeds verder uit te breiden en zijn de mooiste foto’s te maken door verschillende technieken te combineren. Tijdens deze workshop zorgen Remco en ikzelf dat u deze basiskennis leert, zodat u de figuren en effecten zelf kunt gaan combineren. 


Indeling:

We beginnen onder het genot van een bekertje warme chocolademelk uit de thermoskan met een korte uitleg over hoe de camera moet worden ingesteld bij deze vorm van fotografie en hoe de foto’s tot stand gaan komen. Echter gaat dit geen uitgebreid theorie gedeelte worden, want tijdens deze workshop leer je vooral in de praktijk. Tijdens het praktijkgedeelte dat volgt, krijg je diverse lichteffecten en figuren te zien in een oplopende moeilijkheidsgraad. Van elk figuur en effect dat gemaakt wordt, wordt ook uitgelegd hoe dit te doen en natuurlijk krijgt u ook de mogelijkheid om zelf één van de effecten na te doen. Tot slot eindigen we met een prachtige vonkenzee, mits het weer dit toelaat, want veiligheid staat voorop.
 

Licht-tunnel_small    Vonkenregen-1_small   Orb-bol_small    Vonkenregen_small


Belangrijk
:

 • Je hebt een camera nodig waar lange sluitertijden op zijn in te stellen. Bij twijfel kun je het beste vooraf contact opnemen.
 • Ben je in het bezit van een statief neem deze dan zeker mee. Wanneer je geen statief hebt, probeer er dan één te lenen, want je hebt dit echt nodig tijdens de workshop. Wil je een statief gaan aanschaffen, dan raad ik je aan om eerst mijn blog over dit onderwerp te lezen.
 • Wanneer je een draadontspanner of afstandsbediening hebt, is het handig wanneer je deze ook meeneemt. Dit is echter niet noodzakelijk, mits je op je camera een zelfontspanner hebt zitten die in te stellen is op 2 sec. Twijfel je hierover? Neem dan vooraf even contact op.
 • Warme kleding (het wordt ‘s avonds toch meestal wat killer) en eventueel handschoenen worden aangeraden om aan te trekken of mee te nemen.

 

Agenda Workshop Light Painting 2018

Zondag
23 januari 2018 – locatie Alphen aan den Rijn

 

  Voornaam (verplicht):

  Achternaam (verplicht):

  Geslacht:

  ManVrouw  

  Straatnaam & huisnr.+toev. (verplicht):

  Postcode (verplicht):

  Plaatsnaam (verplicht):

  Telefoon (verplicht):

  E-mail (verplicht):

  Merk en model camera:

  Soort camera:

  Ik wil mij aanmelden voor:

  Datum: 23 december 2018

  Opmerking of nadere omschrijving van uw wensen:

  Algemene voorwaarden fotografielessen
  Ja, ik ben akkoord met de algemene voorwaarden
  Privacyverklaring KOM FOTOGRAFEREN
  Ja, ik ben akkoord met de privacyverklaring


   
  Klik hier om naar de top van de pagina te gaan.