Workshop dierenfotografie in de studio – kippen

Workshop dierenfotografie in de studio – kippen

Helaas is i.v.m. het overlijden van één van de modelletjes de workshop gestopt.
(Het andere modelletje heeft een nieuw thuis gekregen, zodat ze niet alleen is.)

 

Deze praktijkgerichte workshop dierenfotografie in de studio is bedoelt voor cursisten die het leuk vinden om een niet standaard dier op de foto te zetten en willen leren hoe je dit het beste kunt aanpakken. Je zult namelijk merken dat dit heel anders in zijn werk gaat dan met een hond die je op commando mooi kunt laten zitten. Kippen doen niet zomaar wat je zegt, maar natuurlijk is er genoeg te doen zodat je toch mooie foto’s van ze kunt maken. “Wat dan?” zul je je misschien afvragen. Nou dát leer je dus juist tijdens deze workshop. En het voordeel is dat de technieken die je hier leert ook weer toe te passen zijn wanneer je andere dieren in de studio wilt fotograferen. Zelfs wanneer dat andere dier een hondenbeest is, want laten we eerlijk zijn, er zijn ook genoeg honden die niet goed luisteren naar commando’s.

Kip Pepper - dierenfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie

 

 
 Kip Salt als fotograaf - dierenfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie

 

 

 

 

 

 Kip Pepper als fotograaf - dierenfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie

 

 

 

 

 

 

 

Voor deze workshop is een basiskennis fotografie wel makkelijk, maar niet noodzakelijk. Dit houdt in dat beginnende fotografen ook welkom zijn. Echter is de workshop voor de meer ervaren (studio-)fotograaf ook aan te raden, want zeg nu zelf, zulke leuke modelletjes kom je niet dagelijks tegen!

De maximale groepsgrootte is 6 personen, zodat iedereen genoeg tijd heeft om mooie foto’s te maken van de dames kip. Zoals jullie bij de kleine fotootjes hierboven kunnen zien, heb ik een fotocamera (twee verschillende eigenlijk) gebruikt als fotoprop – een voorwerp dat je gebruikt in een foto. Heb je zelf een voorwerp waar je de dames mee op de foto wilt zetten, neem dit dan gerust mee. Als het veilig is om te gebruiken, dan is het zeker toegestaan en zo kun je je eigen unieke beeld creëren.

De workshop begint om 13.30 uur en duurt tot 17.00 uur. De kosten voor de workshop bedragen € 80,00 dit is incl. studiohuur, koffie, thee of fris met wat lekkers, en de aanwezigheid van de kippen Salt en Pepper.

Indeling:

We beginnen eerst onder het genot van een drankje met een korte uitleg over de opstelling, de camera-instellingen en de omgang met de dames kip. Ik zorg dat je weet waar je op moet letten wanneer we beginnen met het fotograferen. Tijdens het fotograferen geef ik diverse tips en aanwijzingen, zodat je de mooiste foto’s kunt krijgen en bovenal leer ik je hoe je dieren op de foto kunt krijgen die niet direct doen wat je zegt.

Tijdens de gehele workshop is er natuurlijk alle mogelijkheid om vragen te stellen!

Belangrijk:

  • je dient in het bezit te zijn van een fotocamera welke de studioflitsers kan aansturen. Hiervoor is een hotshoe nodig met een middencontact. (Een hotshoe is de plek bovenop je camera waar je een reportageflitser op kunt schuiven.) Oudere Sony camera hebben doorgaans wel een hotshoe, maar geen middencontact. Dit is echter geen probleem, want voor deze camera’s is een adapter aanwezig. Heb je een camera van een ander merk en weet je niet of deze geschikt is, vermeld dit dan a.u.b. op het aanmeldingsformulier, zodat ik dit van tevoren voor je kan controleren.
  • neem volle batterijen en lege geheugenkaartjes mee!
  • de workshop wordt gehouden in de fotostudio van Wolves fotografie / de lesruimte van KOM FOTOGRAFEREN (A. van Leeuwenhoekweg 8, 2408 AM Alphen aan den Rijn).
  • de workshop gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen.

 

Klik hier om naar de top van de pagina te gaan.