Workshop Silhouetfotografie

Silhouetfotografie lijkt op het eerste gezicht niet erg ingewikkeld. In theorie is het dat ook niet. Echter valt het in de praktijk vaak tegen om echt mooie portretfoto’s te krijgen. Dat komt omdat er met silhouetfotografie andere aspecten belangrijker zijn dan bij normale portretfotografie. Waar het bij normale portretfotografie draait om de blik en de emotie die te zien is, draait het bij silhouetfotografie allemaal om de vorm oftewel de houding, want we hebben het hier over portretten.

Bij deze workshop leer je beter te kijken en beter je model aan te sturen. Twee zaken die waar je ook bij de normale portretfotografie veel baat bij zult hebben.

Tijd: de workshop wordt gegeven op zaterdag- of zondagmiddag van 14.30 uur tot en met 17.00 uur.
Kosten: de kosten voor de workshop bedragen € 99,00 incl. BTW, model, studiohuur en consumpties.

Wheelchair blues - Silhouetfotografie - Portretfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie

Indeling:

Onder het genot van een kopje koffie of thee bespreken we kort waarom goed kijken en goed je model aansturen bij deze workshop nog belangrijker is dan normaal. Daarna gaan we verder leren in de praktijk. Uiteraard is er volop mogelijkheid om vragen te stellen.

Belangrijk:

  • Je hebt een basiskennis van fotografie nodig, maar deze hoeft nog niet vergevorderd te zijn.
  • je dient in het bezit te zijn van een fotocamera welke de studioflitsers kan aansturen. Hiervoor is een hotshoe nodig met een middencontact. (Een hotshoe is de plek bovenop je camera waar je een reportageflitser op kunt schuiven.) Oudere Sony camera hebben doorgaans wel een hotshoe, maar geen middencontact. Dit is echter geen probleem, want voor deze camera’s is een adapter aanwezig. Heb je een camera van een ander merk en weet je niet of deze geschikt is, vermeld dit dan a.u.b. op het aanmeldingsformulier, zodat ik dit van tevoren voor je kan controleren.
  • neem volle batterijen en lege geheugenkaartjes mee!
  • de workshop vindt plaats in de fotostudio van Wolves fotografie / de lesruimte van KOM FOTOGRAFEREN (Ondernemingsweg 13, 2404 HM Alphen aan den Rijn).
  • de workshop gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen.
  • In Coronatijd kan er voor gekozen worden om geen model te regelen, maar de cursisten voor elkaar model te laten staan, zodat er minder mensen aanwezig zijn in de studio.

Agenda Workshop silhouetfotografie 2021

Zondag 7 november 2021

Klik hier om naar de top van de pagina te gaan.