Workshop roofvogelfotografie

Workshop roofvogelfotografie


De workshop is geschikt voor fotografen die al een basiskennis fotografie hebben dit houdt in dat begrippen als ISO, diafragma en sluitertijd bekend zijn).

De workshop begint om 10.00 uur en duurt tot 17.30 uur. De kosten voor de workshop bedragen € 225,00 dit is incl. koffie met wat lekkers, lunch en een digitaal aandenken aan de workshop. 

Dag indeling:

’s Ochtends wordt, onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers, de workshop gestart met een korte theoretische uitleg. Hierna gaat de valkenier, na een korte introductie, de vogels laten vliegen, zodat deze in vlucht gefotografeerd kunnen worden. Indien je hulp nodig hebt tijdens het fotograferen kun je dit altijd vragen aan zowel de fotograaf als de assistent fotograaf. De ochtend sluiten we af met een gezamenlijke lunch.

’s Middags worden de roofvogels zo neergezet dat er mooie portretfoto’s van ze gemaakt kunnen worden. Er zijn meer dan genoeg vogels en het terrein is groot genoeg, zodat iedereen tegelijk in een mooie setting aan de slag kan en naar hartenlust portretfoto’s van deze prachtige vogels kan maken. Uiteraard is er wederom alle mogelijkheid om vragen te stellen.

Belangrijk:

  • Je hebt een basiskennis van fotografie nodig, maar uiteraard is er tijdens de hele dag de mogelijkheid om vragen te stellen over de instelling en bediening van de camera.
  • Een spiegelreflexcamera of systeemcamera is niet verplicht, maar met name voor de foto’s van de vogels in vlucht wel zeer gewenst.
  • Ben je in het bezit van een telelens? Neem deze dan absoluut mee!
  • Ben je in het bezit van een statief en/of een reportage flitser? Neem deze dan ook mee (in de fotografie geldt altijd “beter mee verlegen dan om verlegen”).
  • Vergeet vooral niet te zorgen dat je voldoende lege geheugenkaartjes en volle accu’s/batterijen meeneemt. De ervaring leert dat er zeer veel foto’s gemaakt worden tijdens deze workshop.
  • Het wordt op prijs gesteld als je geen opvallende kleding aantrekt. Bonte kleuren en veel bling bling kunnen als storend worden ervaren door de roofvogels. Voor hen is het het prettigst als je donkere effen kleding draagt (blauw, groen, bruin of zwart).
  • Doorgang van de workshops is afhankelijk van het aantal deelnemers (minimaal 6 deelnemers) en de weersverwachting.
  • Mocht het tijdens de workshop onverhoopt gaan regenen, dan gaan wij binnen verder fotograferen met behulp van de mobiele fotostudio. Hierbij is het echter wel van belang dat je camera beschikt over een externe flitseraansluiting (hotshoe) waar een Elinchrom Skyport op aangesloten kan worden.  Voor Sony camera’s met een hotshoe zonder middencontact is een verloopstukje aanwezig.
  • De foto’s die je tijdens de workshop maakt, mogen niet zonder voorafgaande toestemming voor commerciële doeleinden worden gebruikt. Wel mogen de foto’s worden geplaatst op Facebook, fotofora en eigen portfolio’s!
  • Tijdens deze workshops is het natuurlijk de bedoeling dat iedereen een geslaagde dag heeft en met veel mooie foto’s thuis zal komen. Echter staat het welzijn van de vogels voorop. Ondanks dat deze roofvogels niet in het wild zijn opgegroeid, blijven het wel “wilde”dieren. De vogels mogen niet zonder toestemming geaaid worden en dienen met respect behandelt te worden! Het bijwonen van de workshop roofvogelfotografie is geheel voor eigen risico (KOM FOTOGRAFEREN (Wolves fotografie) – Ellen Reus aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor schade die direct of indirect het gevolg is van deze workshop).

 

Deze workshop valt op een zaterdag in overleg te boeken, wanneer je zelf een groepje van minimaal 6 deelnemers hebt. Plan ruim van tevoren, want zowel de locatie, de valkenier als ikzelf moeten nog ruimte hebben in de agenda’s.

 

Wie het leuk vindt om te lezen hoe cursisten deze workshop (en andere workshops van KOM FOTOGRAFEREN) ervaren, kan dit lezen op de pagina Ervaringen cursisten.

 

Klik hier om naar het aanmeldingsformulier te gaan. Klik hier om naar de top van de pagina te gaan.