Workshop dierenfotografie in de studio – ratten

Deze praktijkgerichte workshop dierenfotografie in de studio is bedoelt voor cursisten die het leuk vinden om een niet standaard dier op de foto te zetten en willen leren hoe je dit het beste kunt aanpakken. Je zult namelijk merken dat dit heel anders in zijn werk gaat dan met een hond die je op commando mooi kunt laten zitten. Ratjes doen niet zomaar wat je zegt en ze kunnen ook nog eens heel snel zijn. Aan de andere kant zijn ze wel heel leuk en fotogeniek! Hoe je ze het best kunt fotograferen, daar krijg je tijdens deze workshop uitleg over.

Tamme ratten - Rattenfotografie - Dierenfotografie - Door: Ellen Reus - www.wolves-fotografie.nl

Voor deze workshop is een basiskennis fotografie gewenst, maar deze hoeft nog niet vergevorderd te zijn. Toch is de workshop voor de meer ervaren of zelfs professionele (studio-)fotograaf ook aan te raden, want zeg nu zelf, zulke leuke modelletjes kom je niet dagelijks tegen!

Tijd: de workshop begint om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur.
Kosten: de kosten voor de workshop bedragen € 99,00 dit is incl. studiohuur, koffie, thee of fris met wat lekkers, en de aanwezigheid van diverse ratjes.
Groepsgrootte: de maximale groepsgrootte is 4 personen, zodat iedereen genoeg tijd heeft om mooie foto’s te maken van de ratjes. Heb je zelf een voorwerp waar je de ratjes mee op de foto wilt zetten, neem dit dan gerust mee. Als het veilig is om te gebruiken, dan is het zeker toegestaan en zo kun je je eigen unieke beeld creëren.

Indeling:

We beginnen eerst onder het genot van een drankje met een korte uitleg over de opstelling, de camera-instellingen en de omgang met de ratjes. Ik zorg dat je weet waar je op moet letten wanneer we beginnen met het fotograferen. Tijdens het fotograferen geef ik diverse tips over hoe je de mooiste foto’s kunt krijgen en vertel ik tegen welke problemen je aan kunt lopen, wanneer je ratjes gaat fotograferen. Natuurlijk leg ik vervolgens ook uit hoe je het best met deze problemen om kunt gaan.

Tijdens de gehele workshop is er natuurlijk alle mogelijkheid om vragen te stellen!

Ritten - jonge tamme rat - Rattenfotografie - Dierenfotografie - Door: Ellen Reus - www.wolves-fotografie.nl   Ritten - jonge tamme rat - Rattenfotografie - Dierenfotografie - Door: Ellen Reus - www.wolves-fotografie.nl   Rittens - jonge tamme ratjes - Rattenfotografie - Dierenfotografie - Door: Ellen Reus - www.wolves-fotografie.nl   Ritten - jonge tamme rat - Rattenfotografie - Dierenfotografie - Door: Ellen Reus - www.wolves-fotografie.nl

Belangrijk:

  • je hebt een basiskennis fotografie, maar deze hoeft nog niet vergevorderd te zijn.
  • je dient in het bezit te zijn van een fotocamera welke de studioflitsers kan aansturen. Hiervoor is een hotshoe nodig met een middencontact. (Een hotshoe is de plek bovenop je camera waar je een reportageflitser op kunt schuiven.) Oudere Sony camera hebben doorgaans wel een hotshoe, maar geen middencontact. Dit is echter geen probleem, want voor deze camera’s is een adapter aanwezig. Heb je een camera van een ander merk en weet je niet of deze geschikt is, vermeld dit dan a.u.b. op het aanmeldingsformulier, zodat ik dit van tevoren voor je kan controleren.
  • neem volle batterijen en lege geheugenkaartjes mee!
  • de workshop wordt gehouden in de fotostudio van Wolves fotografie / de lesruimte van KOM FOTOGRAFEREN (Ondernemingsweg 13, 2404 HM Alphen aan den Rijn).
  • de workshop gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen.

Agenda Workshop dierfotografie in de studio – ratten 2021*

* Onder voorbehoud dat de ratjes beschikbaar zijn.

zondag 21 november 2021
Ritten - jonge tamme rat - Rattenfotografie - Dierenfotografie - Door: Ellen Reus - www.wolves-fotografie.nl