Workshop paardenfotografie

Workshop paardenfotografie

Chantal Megchelenbrink op What Ever - Cross Country - Horse Trails 2010 - Renswoude - Paardenfotografie - Dierfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie

De workshop is geschikt voor fotografen die al een basiskennis fotografie hebben (dit houdt in dat begrippen als ISO, diafragma en sluitertijd bekend zijn).

De workshop begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De kosten voor de workshop bedragen € 199,00 dit is incl. koffie met wat lekkers, de lunch en genoeg paarden om te fotograferen (ook met ruiters). 

De workshop wordt gehouden bij de mooie en gezellige stal Ecurie de la Fontaine in De Bilt (Noordweg 4).

De workshop wordt gegeven in samenwerking Bas van Doorn, die zijn eigen paard hier op stal heeft staan. Bas zal uitleg geven over de paarden en in welke houdingen (vooral qua beenstand) we deze graag op de foto zien. Oftewel wat de mooiste poses zijn voor een paard. Ook werken er aan deze workshop diverse ruiters mee die voor jullie gaan springen met de paarden, zodat er ook mooie actiefoto’s te maken zijn!

Kyara - ponyveulen - Appaloosa - Vos panterbont - blackfoto - Paardenfotografie - Dierfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie

Je zult leren hoe je het beste de actiefoto’s kunt maken, waarbij de nadruk ligt op de timing en het scherpstellen. Je leert hoe je black foto’s kunt maken (lees hieronder wat dit inhoud). En tot slot leer je gewone paardenportretten te maken en hoe je de aandacht van een paard hiervoor kunt krijgen. Bovenal ga je gewoon een gezellige dag hebben, waarin je mooie foto’s kunt maken.

Waarschijnlijk is de term ‘black foto’s’ (officieel zou dit black photo’s moeten zijn, maar de Engelse term is half vernederlandst) niet bij iedereen bekend, dus deze zal ik hier vast even kort uitleggen: black foto’s zijn niets anders dan foto’s met een zwarte achtergrond. Alleen worden deze in de paardenfotografie niet gemaakt door het paard mee te nemen naar de fotostudio, maar deze worden gemaakt door het paard strategisch te plaatsen in een donkere deuropening  terwijl  zijn/haar  hoofd  in  het  (zon-)licht  staat. Tijdens deze workshop leer je hoe je deze foto’s precies moet maken, welke valkuilen er zijn bij het maken van black foto’s en hoe je deze op kunt lossen.

Binkie - Connemara - blackfoto - Paardenfotografie - Dierfotografie Aras - kruising - blackfoto - Paardenfotografie - Dierfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie Wish - Fries - blackfoto - Paardenfotografie - Dierfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie Boulahrouzy - pony - Appaloosa - zwart schabrakbont - blackfoto - Paardenfotografie - Dierfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie Korinthe - KWPN - blackfoto - Paardenfotografie - Dierfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie Disa - KWPN - blackfoto - Paardenfotografie - Dierfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie

 

 

 

 

 

 

Dag indeling:

’s Ochtends wordt, onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers, de workshop gestart met een korte theoretische uitleg. Hierna gaan we eerst gewone portretfoto’s van de paarden en de aanwezige veulentjes maken. Voor deze foto’s mogen jullie uiteraard in de wei gaan staan, zitten en liggen, zodat de mooiste foto’s gemaakt kunnen worden. Indien je hulp nodig hebt tijdens het fotograferen kun je dit altijd vragen aan zowel de fotograaf als de assistent fotograaf. De ochtend sluiten we af met een gezamenlijke lunch.

’s Middags beginnen we met het maken van de springfoto’s. Hierna gaan we de black foto’s maken. Omstreeks 17.00 uur loopt de workshop ten einde en kan iedereen als het goed is met volle geheugenkaartjes en een tevreden gevoel huiswaarts keren.
 

Belangrijk:

 • Je hebt een basiskennis van fotografie nodig, maar uiteraard is er tijdens de hele dag de mogelijkheid om vragen te stellen over de instelling en bediening van de camera. 
 • Een spiegelreflexcamera of systeemcamera is niet verplicht, maar met name voor de actiefoto’s van de paarden wel zeer gewenst.
 • Ben je in het bezit van een groothoek- en een telelens? Neem deze dan beide mee!
 • Ben je in het bezit van een reflectiescherm? Neem deze dan ook mee (in de fotografie geldt altijd “beter mee verlegen dan om verlegen”). Houdt er echter wel altijd rekening mee dat je voor gebruik altijd eerst even overlegt of het paard hier niet bang voor is. Dit kan namelijk per paard verschillen!
 • Vergeet vooral niet te zorgen dat je voldoende lege geheugenkaartjes en volle accu’s/batterijen meeneemt.
 • Trek stevige schoenen aan, want je gaat zowel in de wei als in de bak fotograferen.
 • Doorgang van de workshops is afhankelijk van het aantal deelnemers (minimaal 4 deelnemers) en de weersverwachting.
   

Deze workshop valt op een datum in overleg te boeken, wanneer je zelf een groepje van minimaal 4 deelnemers hebt.
Je kunt de workshop ook boeken voor privéles, maar dan geldt wel het privéles tarief (50 Euro/uur) plus een toeslag voor de bijkomende kosten.

 

  Voornaam (verplicht):

  Achternaam (verplicht):

  Geslacht:

  ManVrouw  

  Straatnaam & huisnr.+toev. (verplicht):

  Postcode (verplicht):

  Plaatsnaam (verplicht):

  Telefoon (verplicht):

  E-mail (verplicht):

  Merk en model camera:

  Soort camera:

  Ik wil mij aanmelden voor:

  Gewenste datum (dd-mm-jjjj):

  Opmerking of nadere omschrijving van uw wensen:

  Algemene voorwaarden fotografielessen
  Ja, ik ben akkoord met de algemene voorwaarden
  Privacyverklaring KOM FOTOGRAFEREN
  Ja, ik ben akkoord met de privacyverklaring

   

  Klik hier om naar de top van de pagina te gaan.