Workshop low key fotografie

Bij low key fotografie heb je een foto waarbij het merendeel van de foto zich bevindt in de donkere tonen. Echter is een low key foto géén onderbelichte foto! Er horen wel degelijk ook lichte tonen in de foto te zitten. Low key is, evenals de tegenhanger high key, een belichtingsvorm die niet onderwerp specifiek is. Dit houdt in dat je low key portretfoto’s maar ook low key productfoto’s of low key dierenfoto’s kunt maken. In deze workshop ga je in de praktijk leren hoe je deze belichtingsvorm zelf kunt toepassen.

Tijd: de workshop wordt gegeven op zaterdag- of zondagmiddag van 14.30 uur tot en met 17.00 uur.
Kosten: de kosten voor de workshop bedragen € 99,00 incl. BTW, model, studiohuur en consumpties.

Theo - low key fotografie - Portretfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie

Indeling:

Onder het genot van een kopje koffie of thee bespreken we kort wat low key fotografie inhoud. Daarna gaan we verder leren in de praktijk. Uiteraard is er volop mogelijkheid om vragen te stellen.

Belangrijk:

  • Je hebt een basiskennis van fotografie nodig, maar deze hoeft nog niet vergevorderd te zijn.
  • je dient in het bezit te zijn van een fotocamera welke de studioflitsers kan aansturen. Hiervoor is een hotshoe nodig met een middencontact. (Een hotshoe is de plek bovenop je camera waar je een reportageflitser op kunt schuiven.) Oudere Sony camera hebben doorgaans wel een hotshoe, maar geen middencontact. Dit is echter geen probleem, want voor deze camera’s is een adapter aanwezig. Heb je een camera van een ander merk en weet je niet of deze geschikt is, vermeld dit dan a.u.b. op het aanmeldingsformulier, zodat ik dit van tevoren voor je kan controleren.
  • neem volle batterijen en lege geheugenkaartjes mee!
  • de workshop vindt plaats in de fotostudio van Wolves fotografie / de lesruimte van KOM FOTOGRAFEREN (Ondernemingsweg 13, 2404 HM Alphen aan den Rijn).
  • de workshop gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen.

Serval - Lord Mombasa - 25 weken oud - Roofdier - Kattenfotografie - Dierfotografie - Low Key - Door: Ellen Reus - Kattenfotografie.com

Vervalser - Portretfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie

Agenda Workshop low key fotografie 2022

Data 2022 volgen in november