Workshop druppel- en plonsfotografie

Druppel - Druppelfotografie - Creatieve fotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie

Deze uitgebreide praktijkgerichte workshop bestaat uit een combinatie van druppel- en plonsfotografie, maar ook gaan we nog op twee andere manieren leuke foto’s met water maken.

Tijdens deze workshop leer je hoe je met een eenvoudige opstelling – welke je zelf thuis zonder veel kosten kunt namaken – http://wolves-fotografie.nl/wp-content/uploads/Druppel-2015-10-10-sRGB-_small.jpgdruppels kunt fotograferen. Je leert behalve de opstelling ook hoe je je camera en je (pop-up of reportage) flitser voor het maken van druppelfoto’s moet instellen en hoe je kunt zorgen dat de foto’s ook echt scherp worden. Daarnaast laat ik zien hoe je met behulp van een speciale trigger ook druppelfoto’s kunt maken. Dit doe ik vooral omdat op deze manier iedereen tegelijk de foto’s kan maken en je dus met meer mooie foto’s naar huis gaat!

Behalve de standaard druppelfoto’s, gaan we ons ook bezig houden het maken van plonsfoto’s. Bij plonsfotografie laat je een voorwerp in het water vallen en deze plons leg je vervolgens met je camera vast. Ook hier leer je hoe je deze opstelling eenvoudig thuis kunt namaken.

Tijd: de workshop begint om 13.30 uur en duurt tot  17.30 / 18.00 uur.
Kosten: de kosten bedragen € 125,00 incl. consumpties.

Belangrijk:

  • Je hebt een basiskennis van fotografie nodig, maar deze hoeft nog niet vergevorderd te zijn.
  • De workshop is vooral geschikt voor fotografen met een systeemcamera of een spiegelreflexcamera.Aardbeiplons - Aardbei - Productfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie
  • Heb je een compactcamera waarbij je zelf de sluitertijd kunt bepalen, dan is het eveneens mogelijk om deel te nemen aan de workshop. Tijdens de workshop is er een oplossing zodat de afdrukvertraging van de camera omzeild kan Peperplons - Rode peper - Productfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografieworden. Wil je echter thuis ook aan druppelfotografie gaan doen, dan is een compactcamera niet echt geschikt.
  • Het beste kun je voor deze workshop een lens met een telebereik (100mm of meer) of een macrolens gebruiken.
  • Ben je in het bezit van een statief? Neem deze dan zeker mee! Heb je geen statief, probeer er dan één te lenen. Wil je een statief gaan aanschaffen, dan raad ik je aan om eerst mijn blog over statieven te lezen.
  • Wanneer je een draadontspanner hebt, is het handig wanneer je deze ook meeneemt. Dit is echter niet noodzakelijk.
  • Heb je één of meerdere reportageflitsers met eventueel een triggerset, dan kun je deze meenemen, dan laat ik zien hoe je ze kunt gebruiken bij druppelfotografie.
  • De workshop wordt gehouden in de lesruimte van KOM FOTOGRAFEREN (Ondernemingsweg 13, 2404 HM Alphen aan den Rijn).

Agenda Druppel- en plonsfotografie 2021

zondag 17 oktober 2021
zondag 19 december 2021
cd_smallCD met druppels