Unieke tijdelijke workshop: Serval fotograferen in de studio

Serval - Lord Mombasa - 25 weken oud - Roofdier - Kattenfotografie - Dierfotografie - Door: Ellen Reus - Kattenfotografie.comHoe bijzonder is het om een Serval, een roofdier, een katachtige, te kunnen fotograferen in een fotostudio? Nou behoorlijk bijzonder kan ik je vertellen, maar vooral ook heel erg leuk. Een Serval is een prachtig dier en dit vast te kunnen leggen en hem gewoon van dichtbij kunnen zien zonder tralies ertussen is een belevenis op zichzelf. 

De workshop wordt slechts een beperkte tijd gegeven, dus meld je snel aan, zodat je dit niet hoeft te missen! 

Tijd: de workshop begint om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur.
Kosten: de kosten voor deze unieke workshop bedragen € 275,00 dit is incl. koffie met wat lekkers, uitleg over de Serval, studiohuur en ons mooie model.
Groepsgrootte: de groepsgrootte bedraagt maximaal 3 deelnemers, zodat een ieder genoeg tijd heeft om zelf foto’s te maken en het niet te druk is voor de Serval.

Veiligheid:Ondanks dat deze Serval heel goed gesocialiseerd is, moeten we ons wel realiseren dat dit een roofdier is en geen gewone huiskat. Daar moeten we als fotografen ons gedrag ook echt op aanpassen. Om de veiligheid zo groot mogelijk te houden, gelden er tijdens deze workshop ook strikte regels. Zo moet iedereen zich rustig gedragen. Niet zomaar opstaan en geen luidde geluiden maken. Je mag de Serval niet gaan aaien uit jezelf. Als je dit graag wilt doen, dan geef je dit aan bij de eigenaresse of bij mij en als wij van mening zijn dat het veilig kan, dan mag je hem uiteraard aaien (geloof maar dat ik dat zelf ook doe, want het is echt een schat!), maar dat is aan ons om te beoordelen. Er moet in dat opzicht ook echt naar de eigenaar of naar de mij geluisterd worden. Houdt je je niet aan de regels, dan breng je de veiligheid in gevaar en dat kunnen we niet accepteren, dus dan wordt je vriendelijk verzocht te vertrekken. En tot slot nog twee belangrijke regels waar je thuis al aan moet denken:
– gebruik geen sterke parfum, want hier kan negatief op gereageerd worden en
– als je zelf huisdieren hebt, trek dan a.u.b. voordat je naar de studio komt even schone kleren aan, want de Serval reageert op geuren van andere dieren.

 

Belangrijk:

  • je hebt een basiskennis fotografie, maar deze hoeft nog niet vergevorderd te zijn.
  • je dient in het bezit te zijn van een fotocamera welke de studioflitsers kan aansturen. Hiervoor is een hotshoe nodig met een middencontact. (Een hotshoe is de plek bovenop je camera waar je een reportageflitser op kunt schuiven.) Oudere Sony camera hebben doorgaans wel een hotshoe, maar geen middencontact. Dit is echter geen probleem, want voor deze camera’s is een adapter aanwezig. Heb je een camera van een ander merk en weet je niet of deze geschikt is, vermeld dit dan a.u.b. op het aanmeldingsformulier, zodat ik dit van tevoren voor je kan controleren.
  • neem volle batterijen en lege geheugenkaartjes mee!
  • de workshop vindt plaats in de fotostudio van Wolves fotografie / de lesruimte van KOM FOTOGRAFEREN (Ondernemingsweg 13, 2404 HM Alphen aan den Rijn).

Agenda Workshop Serval fotograferen in de studio 2021

dinsdag 26 oktober 2021
zaterdag 20 november 2021 – VOL
vrijdag 3 december 2021

Serval - Lord Mombasa - 20 weken oud - Roofdier - Kattenfotografie - Dierfotografie - Door: Ellen Reus - Kattenfotografie.com Serval - Lord Mombasa - 25 weken oud - Roofdier - Kattenfotografie - Dierfotografie - Low Key - Door: Ellen Reus - Kattenfotografie.com