Mini cursus digitale fotografie voor beginners!

Mini cursus digitale fotografie voor beginners!


KOM FOTOGRAFEREN organiseert eveneens een mini cursus digitale fotografie voor beginners. Deze mini cursus is geschikt voor die cursisten die niet alle theorie in één keer te verwerken willen krijgen, maar het ook niet verdeeld willen hebben over 9 avonden. Tevens is deze mini cursus ideaal voor cursisten die graag praktijkoefeningen tussen de uitleg door krijgen om op deze manier de theorie ondersteund te krijgen met de zelfgemaakte foto’s. Eigenlijk is de mini cursus een concept dat tussen de workshop en de avondcursus inzit.

De mini cursus bestaat uit 2 opeenvolgende zaterdagen of zondagen of 1 heel weekend. De lessen starten om 11.00 uur en duren tot 17.00 uur. De kosten voor de mini cursus bedragen € 155,00 dit is incl. op beide koffie met wat lekkers en een lunch. Tevens ontvangt u ook bij deze mini cursus de uitgebreide syllabus van meer dan 55 pagina’s. De mini cursus grootte bedraagt maximaal 6 deelnemers, zodat een ieder genoeg persoonlijke aandacht kan krijgen.

 
Les indeling dag 1:

We beginnen met de theorie van het fotograferen, maar deze wisselen we regelmatig af met een praktijkoefening. Op deze manier kunt u het geleerde gelijk in de praktijk brengen. Om een uur of één zullen we de les even onderbreken voor een lekkere lunch. Tijdens de gehele dag is er de mogelijkheid om vragen te stellen! Aan het eind van deze eerste cursusdag hebben jullie al een belangrijk deel van de basistheorie geleerd en hebben jullie zelf, door de gemaakte oefeningen, foto’s die deze theorie nog meer verduidelijken. 

 
Les indeling dag 2:

De tweede dag starten we net als de eerste dag met de theorie. Ook deze dag wisselen we dit weer af met verschillende praktijkoefeningen. Wanneer de theorie helemaal duidelijk is, wordt bij iedere cursist de eigen camera uitgelegd, zodat u na afloop ook weet waar alle knoppen voor zijn! Net als bij dag 1 gaan we ook bij deze 2e dag weer om ongeveer één uur lunchen. Wederom is er de hele dag de mogelijkheid om vragen te stellen! Aan het eind van deze tweede cursusdag kennen jullie alle basistheorie en hebben jullie de syllabus als naslagwerk, maar ook jullie zelfgemaakte foto’s. 

 

Waterpompje

 

Een greep uit de diverse onderwerpen die aan de orde komen:

 • compositie
 • ISO-waarden
 • sluitertijd
 • diafragma
 • bewegingen
 • scherpstellen
 • belichtingscorrectie
 • witbalans
 • en nog veel meer!

 Belangrijk:

 • U hoeft helemaal geen kennis van fotografie te hebben, dit is een echte beginners cursus.
 • Deze cursus is vooral geschikt voor deelnemers met een digitale spiegelreflexcamera, systeemcamera of hybride/brug camera. Wanneer u echter met toch wilt deelnemen met een compactcamera, bent u wel van harte welkom.
 • Bent u in het bezit van een statief en/of een externe flitser, neemt u deze dan mee (in de fotografie geldt altijd “beter mee verlegen dan om verlegen”).
 • De cursus vindt plaats in de lesruimte van KOM FOTOGRAFEREN (A. van Leeuwenhoekweg 6-8, 2408 AM Alphen aan den Rijn).

 

Agendadata Mini cursus 2016

Deze cursus wordt bij voldoende belangstelling (vanaf 3 personen) ingeroosterd in overleg met de cursisten.

 

Klik hier om naar het aanmeldingsformulier te gaan.

Klik hier om naar de top van de pagina te gaan.