Fotoshootdag Bruidsfotografie

Fotoshootdag bruidsfotografie

Wil je meer ervaring opdoen met het fotograferen van bruidsparen? Wil je een portfolio gaan maken of wil je een aanvulling voor in je portfolio bruidsfotografie? Wil je je doelgroep kunnen vergroten? Dan is deze fotoshootdag zeker iets voor jou!Amber - Portretfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie

Wat houdt de fotoshootdag bruidsfotografie precies in?

De fotoshootdag bruidsfotografie bestaat uit een middag waarin je diverse bruidsparen gaat fotograferen. Jij en je medecursisten worden verdeeld over verschillende groepjes (er zullen net zoveel groepjes gemaakt worden, als dat er bruidsparen zijn). Per groepje van maximaal 4 cursisten gaan jullie één van de bruidsparen fotograferen op de mooie en fotogenieke locatie. Nadat jullie genoeg tijd hebben gehad met dit bruidspaar verzamelen we weer, geven de bruidsparen even pauze en evalueren onderhand hoe het gegaan is. Tijdens deze evaluatie is het ook van belang dat je vragen stelt, mocht je deze hebben, want tijdens het fotograferen ben ik maar een gedeelte van de tijd bij jouw groepje aanwezig, de rest van de tijd ben ik bij de andere groepjes aanwezig. Heb je echter een probleem dat je niet zelf kunt oplossen en waar je medecursisten je ook niet mee kunnen helpen, dan kun je mij altijd even op mijn mobieltje bellen, dan kom ik zo snel mogelijk naar je toe (of los ik als dat mogelijk is, je probleem telefonisch op). Na de evaluatie gaat ieder groepje een ander bruidspaar fotograferen en dit blijven we herhalen totdat jullie alle bruidsparen hebben gefotografeerd.

Bruidsparen, doelgroep vergroting en portfolio

Zoals reeds gezegd zullen er minimaal 3 bruidsparen aanwezig zijn, zodat je een mooie portfolio kunt maken of je huidige portfolio kunt aanvullen. Dit is belangrijk, want als je klanten wilt krijgen voor bruidsfotografie, heb je een portfolio met verschillende bruidsfoto’s nodig. Aan de hand van jouw portfolio kunnen aanstaande bruidsparen zien welke stijl van fotograferen je hebt en of ze jouw werk mooi genoeg vinden om je te vragen om hun trouwdag vast te leggen. Met je portfolio spreek je het liefst een zo groot mogelijke doelgroep aan, want hoe meer aanstaande bruidsparen zichzelf kunnen herkennen in de bruidsparen die je gefotografeerd hebt, hoe sneller ze voor je zullen kiezen. Om deze reden zullen er niet enkel “klassieke” bruidsparen aanwezig zijn. Met een klassiek bruidspaar wordt bedoeld een niet te oud hetero stel, waarbij de bruid een witte of ivoorkleurige trouwjurk aan heeft en de bruidegom in een net trouwpak gekleed gaat. Er zullen ook minimaal twee bruidsparen zijn die afwijken van dit klassieke beeld. Hierbij kun je denken aan een duidelijk ouder bruidspaar, een homoseksueel bruidspaar (man-man of vrouw-vrouw), een buitenlands bruidspaar in de traditionele trouwkleding van hun cultuur of een bruidspaar waarbij de bruid een gekleurde of zelfs zwarte jurk draagt. Per fotoshootdag zal het aanbod van bruidsparen variëren. Dus het heeft ook zeker nut om de fotoshootdag meerdere keren te volgen.

Foto door cursist workshop bruidsfotografie van KOM FOTOGRAFEREN

Gemaakt door Alco Vos, cursist tijdens de workshop bruidsfotografie van KOM FOTOGRAFEREN

 

De locatie

De fotoshootdag zal plaatsvinden op een mooie locatie met veel verschillende fotogenieke plekjes om te zorgen dat je foto’s niet allemaal hetzelfde uiterlijk hebben. Op deze manier kun je een mooi portfolio opbouwen. Welke locatie dit precies gaat worden is op dit moment nog niet helemaal zeker, maar de kans is groot dat dit ‘De Ruïne van Brederode’ gaat worden.

Aantal cursisten

De fotoshootdag gaat door wanneer er minimaal 9 cursisten zijn. Per groepsgrootte waarmee je een bruidspaar fotografeert, zal maximaal 4 cursisten zijn.

Voor wie is deze workshop bedoelt?


 • Voor startende beroepsfotografen die bruidsfotografie willen gaan aanbieden en foto’s nodig hebben voor in hun portfolio.
 • Voor beroepsfotografen die reeds bruidsfotografie aanbieden, maar een grotere doelgroep willen bereiken door foto’s van niet-klassieke bruidsparen in hun portfolio toe te gaan voegen.
 • Voor serieuze hobbyfotografen die het leuk vinden om af en toe een bruidsreportage te maken.
 • Voor iedereen die binnenkort zelf een bruiloft gaat fotograferen en vast ervaring op willen doen.
 • En voor iedereen die het gewoon leuk vindt om de fotoshootdag een keertje mee te maken.

Kosten en tijd:

De fotoshootdag of eigenlijk middag, start om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De kosten voor deze middag bedragen 185 Euro, dit is inclusief BTW, de aanwezigheid van minimaal 3 bruidsparen, visagie, het afhuren van de locatie en consumpties. Voor cursisten die reeds de workshop bruidsfotografie bij mij gevolgd hebben, geldt een korting van 25 Euro. De fotoshootdag bedraagt voor hen 160 Euro.

 

Agenda Fotoshootdag bruidsfotografie 2019

zaterdag 17 augustus 2019  

 

  Voornaam (verplicht):

  Achternaam (verplicht):

  Geslacht:

  ManVrouw  

  Straatnaam & huisnr.+toev. (verplicht):

  Postcode (verplicht):

  Plaatsnaam (verplicht):

  Telefoon (verplicht):

  E-mail (verplicht):

  Merk en model camera:

  Soort camera:

  Ik wil een flitser voor 10 Euro huren:
  NeeJa voor CanonJa voor Nikon  

  Ik wil mij aanmelden voor de:

  Ik heb deelgenomen aan de workshop bruidsfotografie van KOM FOTOGRAFEREN:

  NeeJa  

  Gewenste datum (dd-mm-jjjj):

  Opmerking of nadere omschrijving van uw wensen:

  Algemene voorwaarden fotografielessen
  Ja, ik ben akkoord met de algemene voorwaarden
  Privacyverklaring KOM FOTOGRAFEREN
  Ja, ik ben akkoord met de privacyverklaring

   

  Klik hier om naar de top van de pagina te gaan.