Creatieve modules

Creatieve modules


De creatieve modules staan niet meer op het programma. Wilde u module 1 volgen, dan verwijs ik graag naar de workshop druppelfotografie 2.0 die hiervoor in de plaats is gekomen. Wilde u juist de 2de of 3de module volgen, dan is dit nog te doen via een privéles bij KOM FOTOGRAFEREN.

Er zijn drie modules die los van elkaar of in combinatie met elkaar gevolgd kunnen worden. Elke module op zich zelf kan gezien worden als een praktijkworkshop, waarbij de derde module uit twee gedeeltes bestaat, een fotografiegedeelte en een fotobewerkingsgedeelte. 
De drie modules zullen op één dag gegeven worden, maar u kunt zelf kiezen of u 1, 2 of alle 3 de modules wilt volgen.

Klik op de link om direct naar de module van uw keuze te gaan:
Module I – Druppelfotografie,   Module II – Fysiogram / Spirografie   en   Module III – Rookfotografie.
En om direct naar de Agenda en de link naar het aanmeldingsformulier te gaan kunt u hier klikken.Module I – Druppelfotografie

Tijdens deze module leert u in de praktijk hoe u met een eenvoudige opstelling – welke u zelf thuis zonder veel kosten na kunt maken – druppels kunt fotograferen. U leert behalve de opstelling ook hoe u uw camera en uw (pop-up of reportage) flitser moet instellen en hoe u kunt zorgen dat de foto’s ook echt scherp worden. Bij deze module is het gebruik van een draadontspanner of een afstandsbediening voor uw camera zeer gewenst! Ook een statief is makkelijk om te gebruiken, maar heeft u dit niet, dan zijn er altijd andere oplossingen te bedenken. Heeft u één of meerdere reportageflitsers met eventueel een triggerset, dan kunt u deze gebruiken i.p.v. de pop-up flitser. Dit is echter niet noodzakelijk. 

De module begint om 10.30 uur en duurt tot 12.30 uur. De kosten bedragen € 37,50. Het maximale aantal deelnemers is 4 personen, zodat ieder genoeg tijd heeft om zelf te fotograferen. Uiteraard is er alle mogelijkheid om vragen te stellen. 
 

Druppel-3

Druppel-1_small          Druppel-10_small         Druppel-7_small          Druppel-16_small

 
Klik hier om naar de top van de pagina te gaan.
   

 


 
Module II – Fysiogram / Spirografie

Tijdens deze module gaan we fysiogrammen maken. Dit zijn lichtfiguren die gebaseerd zijn op de figuren die je vroeger als kind kon maken met behulp van een spirograaf, vandaar dat deze methode ook wel spirografie wordt genoemd. Voor deze module heeft u enkel uw camera nodig en het liefst een objectief met een beetje groothoekbereik. De standaard 18-55 mm kitlens zou bijvoorbeeld prima voldoen. U leert tijdens deze workshop hoe u de fysiogrammen moet maken en kunt afwisselen qua vorm. Verder leert u hoe u uw camera moet instellen voor deze soort fotografie. Na de module kunt u er thuis ook makkelijk zelf mee aan de slag.

De module begint om 13.30 uur en duurt tot 15.00 uur. De kosten bedragen € 27,50. Het maximale aantal deelnemers is 4 personen, zodat ieder genoeg tijd heeft om zelf te fotograferen. Uiteraard is er alle mogelijkheid om vragen te stellen. 

Lichtspel-1_small      Lichtspel-2_smallLicht
De linker foto is een fysiogram, die vervolgens in Photoshop verder bewerkt is.

 

 

 


Klik hier om naar de top van de pagina te gaan.
   

 Module III – RookfotografieRook-1_small

Deze module bestaat uit twee delen. Tijdens het eerste gedeelte leert u hoe u rook kunt fotograferen. U leert hoe de opstelling gemaakt wordt, krijgt te horen waar u vooral rekening mee moet houden en hoe u uw camera moet instellen. Bij deze module maken we gebruik van een studioflitser, maar u krijgt ook te horen hoe u met een reportageflitser aan de slag kunt gaan. Een statief is zeker handig om te gebruiken, maar niet noodzakelijk.

In het tweede gedeelte van de module krijgt u een demonstratie hoe u de gemaakte rookfoto’s kunt bewerken met behulp van Photoshop. Heeft u een laptop dan kunt u deze meenemen zodat u gelijktijdig de bewerking kunt uitvoeren op uw eigen laptop. U gebruikt hier uiteraard de foto’s voor die u tijdens het eerste gedeelte van de module zelf gemaakt hebt. Mocht u wel in het bezit zijn van een laptop, maar nog geen versie van Photoshop bezitten? Geen enkel probleem! Via de website www.adobe.com kunt u een gratis trial versie van Photoshop CS6 downloaden. Zorgt u alleen wel dat u deze trial thuis al op uw laptop installeert, zodat het u geen extra tijd kost tijdens de module.

Behalve dat u leert hoe u gekleurde rook kunt maken in Photoshop, leert u ook hoe u van een eenvoudige rookpluim een ingewikkeld symmetrisch figuur kunt maken. Om u een idee te geven kunt u de hieronder geplaatste animatie bekijken.

De module begint om 15.15 uur en duurt tot 17.45 uur. Het eerste gedeelte van de module, het fotograferen, zal ongeveer 1,5 uur in beslag nemen, het tweede gedeelte ongeveer 1 uur. De kosten bedragen € 47,50. Het maximale aantal deelnemers is 4 personen, zodat ieder genoeg tijd heeft om zelf te fotograferen. Uiteraard is er alle mogelijkheid om vragen te stellen. 
   

Rookkunst---het-begin--en-eindproduct

Rook-kunst

 

Lunch

Wanneer u zowel module I als module II bijwoont, heeft u een pauze van 1 uur om te gaan lunchen. U kunt ervoor kiezen om deze lunch voor een bedrag van 5,00 Euro bij KOM FOTOGRAFEREN te nuttigen (uiteraard wordt voor het eten en drinken gezorgd). Mocht u hier interesse in hebben dan kunt u dit aangeven op het aanmeldingsformulier in het vak opmerkingen.   

 

Agenda Creatieve modules

De creatieve modules staan niet meer op het programma. Wilde u module 1 volgen, dan verwijs ik graag naar de workshop druppelfotografie 2.0 die hiervoor in de plaats is gekomen. Wilde u juist de 2de of 3de module volgen, dan is dit nog te doen via een privéles bij KOM FOTOGRAFEREN.

 

Klik hier om naar het aanmeldingsformulier te gaan.

Klik hier om naar de top van de pagina te gaan.